Home > Economy news, Hellas > Μια ανάσα πριν απο το κραχ.

Μια ανάσα πριν απο το κραχ.

June 11, 2012

 

Σήμερα μετα απο παρα πολυ καιρο αποφάσισα να δω τα στατιστικά του μπλοκ. Οι επισκέπτες και οι αναγνώστες του μπλοκ, απο Ελλάδα και απο το εξωτερικό, εκτός απο την πορεία των τιμών του χρυσού και του ασημιού δείχνουν να εχουν ενα παρα πολυ μεγάλο ενδιαφέρον και για τα στατιστικά της ελληνικής οικονομίας τα οποία παρουσιάζω στο μπλοκ κατα καιρους.

Για να συνοψίσω χωρίς πολλά λόγια η Ελλαδα οικονομικά βρίσκεται πλεον μια ανασα πριν απο το κραχ, ενω στις 17 Ιουνίου το προβλεπόμενο εκλογικό αποτέλεσμα θα λειτουργήσει και τελεσίδικα προς αυτην την κατεύθυνση κατα πάρα πολυ μεγάλη πιθανότητα. Το αν θα παραμείνει η χωρα στο Ευρώ αυτο δυστυχώς ειναι ακόμη μετέωρο.

Μια πλήρη, σύντομη και αναλυτική εικόνα για την κατάσταση στην χώρα δίνει το παρακάτω άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή: Μια ανάσα πριν από το κραχ η Ελλάδα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο κύρια πολιτικά ρεύματα αυτην την στιγμή, το ένα είναι υπερ του Μνημονίου και το άλλο κατά. Τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί που είνα υπέρ ή κατα του Μνημονίου, δυστυχώς έχουν αποτύχει να ενημερώσουν την διεθνή κοινή γνώμη μεασα απο τα κύρια ξένα μέσα ενημέρωσης. Οι πρώην κυβερνήσεις και οι Μνημονιακοί δεν έχουν δώσει μια σαφή εικόνα στα ξένα ΜΜΕ των δυσκολιών που έχουν στην εμπέδωση των μέτρων του Μνημονίου, ενώ οι αντιμνημονιακοί (βλεπε Συριζα) στο εξωτερικό δίνουν την εικόνα του Τζεϊμς Ντιν αλα Επαναστάτης χωρίς αιτία. Και όλα αυτα λειτουργούν εις βάρος της χώρας.

Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί πολιτικοί που δώσαν συνεντεύξεις σε ξενα μεσα ενημερωσης ή έχουν φιλοξενηθεί σε ξενα κανάλια έχουν αποτυχει να εξηγησουν ή να αποδώσουν παραστατικά το τι συμβαίνει οικονομικά στην Ελλάδα και γιατί δεν εινα σε θέση να εφαρμόσουν κατα γράμμα το Μνημόνιο ή γιατι ειναι κατά. Οι συνεντεύξεις ήταν μια χρυσή ευκαιρία που δεν εκμεταλλευθήκαμε ώστε να ενημερώναμε τον έξω κόσμο για τα προβλήματα μας, να κερδίζαμε την συμπάθεια της κοινής γνώμης και εν τέλει να κερδίζαμε χρόνο και ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις βοήθειας και στήριξης της χώρας απο τους εταίρους.

Πίσω απο τους αριθμούς στα ποσοστά της ανεργίας, της φτώχιας, των λουκέτων σε επιχειρήσεις και των απολύσεων κρύβονται ανθρώπινα, ατομικά και οικογενειακά δράματα με ανθρώπους που παλεύουν για την επιβίωση τους. Και όμως οι πολιτικοί μας, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, δεν βάλαν μπροστά τον καθημερινό άνθρωπο και τα προβλήματα του στις όσες  συνεντεύξεις στα ξένα ΜΜΕ, ετσι ώστε η διεθνής κοινη γνώμη να ευαισθητοποιηθεί. Αντ΄αυτού αφήσαμε ελεύθερο το πεδίο στο γνωστό κατηγορητήριο κατα της Ελλάδος.

Οι πολιτικοί μας, αρκετοί αρθογράφοι,κάποιοι γνωστοί οικονομολόγοι αλλα και μερίδιο της κοινής γνώμης στην χώρα έχει επιδοθεί σε εναν αγώνα έναντι της πολιτικής λιτότητας και παίζουν κοντρα με την Μερκελ ή αλλους γερμανους πολιτικούς το οποίο εν τέλει μονο εμας δεν εξυπηρετεί. Εαν πραγματικά οι πολιτικοί μας και εμεις θέλουμε να αλλάξουμε την παρούσα πολιτική, τοτε θα πρεπει να βάλουμε μπροστά στα επιχειρήματα μας τον άνθρωπο που ειναι ανεργος με οικογένεια, τον νεο που δεν έχει δουλειά, τον ηλικιωμένο που δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα του και πάει λέγοντας.  Ο μέσος ευρωπαίος ειτε ειναι βορειος, νότιος,ανατολικός ή δυτικός το εχει στην κουλτουρα του να συμπαραστέκεται κάποιον που εχει προβλήματα και ειναι σε δυσκολη θέση. Ε, λοπόν γιατι δεν το δειχνουμε σωστα προς τα έξω οτι είμαστε σε πολυ δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε πραγματική βοηθεια να σταθούμε στα πόδια μας ;

Η σωστή επικοινωνιακή πολιτική ειναι σε θέση να κανει θαύματα.

Understanding the arts (LOC)

Advertisements
Categories: Economy news, Hellas
%d bloggers like this: