Home > Hellas > Το οικονομικό μοντέλο του Τεντιμποϊσμού.

Το οικονομικό μοντέλο του Τεντιμποϊσμού.

June 7, 2012

Σήμερα διάβασα στο μπλοκ του κου Βαρουφάκη την ανάρτηση με τον τίτλο:  Why Europe should fear Fine Gael-like ‘reasonableness’ much, much more than it fears Syriza.  Στην εν λόγω ανάρτηση ο κος Βαρουφάκης υποστηρίζει οτι οι ιρλανδοί ψηφοφόροι ψήφισαν  υπο εκβιασμό με Ναί στο νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωζώνης και εν συνεχεία αναλύει τους λόγους για τους οποίους αυτό ήταν λάθος. Προχωρώντας στην συνέχεια της ανάρτησης και των θέσεων του ο κος Βαρουφάκης βλέπει και υποστηρίζει σαν μια πιο ιδανική λύση για την Ευρώπη αλλα και για την ίδια την Ελλάδα κατ’ επέκταση την εκλογική αυτοδυναμία ή ισχύ του Συριζα και ο οποίος θα εκβιάσει για την ακύρωσητου Μνημονίου αναγκάζοντας έτσι τους δανειστές μας αλλά και την Ευρώπη σε αλλαγή της παρούσας πολιτικής της αυστηρής λιτότητας.

Εαν ο Τεντιμποϊσμός έχει ενα οικονομικό μοντέλο λύσεων απέναντι στην οικονομική μας κρίση ,τοτε,  οι θέσεις του κου Βαρουφάκη είναι ενα τέτοιο παράδειγμα. Οι πολιτικοί του Σύριζα και βέβαια, όπως όλοι σχεδόν οι πολιτικοί, προσπαθούν με ενα ψευτοδίλημμα να κερδίσουν ψήφους και εκλογική δύναμη, καθώς ακόμη και οι ίδιοι γνωρίζουν οτι στην ουσία το πολιτικό τους επιχείρημα να καταργήσουν το Μνημόνιο μονομερώς δεν ειναι εφαρμόσιμο γιατι θα τινάξει την χώρα στον αέρα.

Ο κος Βαρουφάκης εν ολίγοις υποστηρίζει οτι μια αλλαγή στην παρούσα οικονομική πολιτική της Ευρώπης μπορεί να επιτευχθεί μονον με έναν πολιτικό εκβιασμό.  Στην ουσία ο κος Βαρουφάκης με τους τεντιμπόϊκους πολιτικούς εκβιασμούς που υποστηρίζει επιχειρηματολογεί για ένα οικονομικό σούπερ κραχ της Ελλάδας . Και αυτο ειναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο για κάποιον με τις γνώσεις και την επιρροή που έχει στον δημόσιο βίο όπως ο κος Βαρουφάκης.

Ο σχολιαστής  GeorgeG ρωτά τον κο Βαρουφάκη στις June 4, 2012 at 06:36: Υποθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση, που απορρίπτει την τρόικα και το Μνημόνιο και η Ευρώπη σταματά τα δάνεια προς την Ελλάδα, τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι το μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμοσθεί (όπως επίσης οι ιδιοι παραδέχονται);

Διαβάστε την απάντηση του κου Βαρουφάκη στον σχολιαστή  GeorgeG και η οποία ειναι αποκαλυπτική για το μέγεθος της ανευθυνότητας και το παράδειγμα οικονομικού τεντιμποϊσμού σε όλο του το μεγαλείο : Δεν έχω ιδέα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Όσον αφορά τη διακοπή των δανείων, δεν με πειράζει καθόλου. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα δάνεια μήνυσε να επιστρέψει την ΕΚΤ. Αν δεν τους πάρει, η ΕΚΤ θα χάσει χρηματα. Η πραγματική ανησυχία είναι το τραπεζικό σύστημα. Το σύστημα της ΕΚΤ μπορεί να σταματήσει την χρησματοδότηση των τραπεζών μας. Αλλά αν το κάνουν αυτό, θα είναι το τέλος του ευρώ .

O κος Βαρουφάκης δεν έχει ιδέα, το λέει ο ίδιος, σε τι είδους οικονομικό πείραμα θέλει να μπεί η χώρα ,ενω το μεγαλο οικονομικό σουπερ κραχ που θα χτυπήσει την χώρα με την πάυση και διακοπή του εξωτερικού δανεισμού δεν τον πειράζει καθόλου. Ο κος Klaus Kastner, γνωστός φιλέλλην, με απάντηση του στις June 5, 2012 at 15:57 δίνει μια πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση ενος ελληνικού μορατόριουμ απέναντι στους δανειστές και στο Μνημόνιο.

Το τι θα συμβεί και θα επακολουθήσει εαν η χώρα αποκοπεί overnight τελείως απο εξωτερική χρηματοδότηση είναι ενα έργο που το έχουμε δεί με πρωταγωνιστές τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι καταθέσεις θα παγώσουν, οι συντάξεις και όλη η κρατική μισθοδοσία και η κίνηση του χρήματους επίσης θα παγώσει και αυτο που θα ακολουθήσει θα είναι ένας αγώνας καθημερινής επιβίωσης. Για όλους μας , απο τα μικρά παιδιά έως και τους ηλικιωμένους όλοι μας θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια συγλονιστική πραγματικότητα όπου δεν θα υπάρχει οικονομία γιατι η χώρα και το δημόσιο θα ‘εχουν παραλύσει. Ο κος Βαρουφάκης μας υπόσχεται το μέλλον μιας οικονομικής ζούγκλας, όπου ο καθένας θα παλεύει για την καθημερινή του επιβίωση.

Σε ενα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον πως θα τρέχουν οι τιμές και ο πληθωρισμός στην χώρα μας; Στο παρακάτω βιντεο μπορούμε να δούμε την πορεία των τιμών και την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής στην Αργεντινή κατα την περίοδο του αργεντινικου κραχ. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια τρέχαν στην Αργεντινή μέχρι και 100% κάποια στιγμή. Ένα τέτοιο μέλλον και οικονομικό κραχ δεν ευχομαι σε κανέναν.

Advertisements
%d bloggers like this: