Home > Hellas > Τελος εποχής και η αρχή μιας νεας.

Τελος εποχής και η αρχή μιας νεας.

March 6, 2012

Αυτην την στιγμή βρισκόμαστε στο τελος μιας εποχής και στην αρχη μιας νεας.Και η μεταβατική περίοδος απο την μια εποχή στην άλλη συνοδεύται απο πρωτόγνωρα γεγονότα.

Χθές, ένας γνωστός και διάσημος Έλληνας καλλιτέχνης αποδοκιμάστηκε κατα ένα πρωτοφανή τρόπο στο Ίλιον. Ένα ανάλογο ή παρόμοιο παράδειγμα αποδοκιμασίας στην ελληνική μουσική σκηνή δεν θα μπορέσουμε να βρούμε στην μεταπολεμική μας ιστορία,καθώς οι μουσικοί αλλα και η μουσική πήγαν πάντα χέρι-χερι με τις εξελίξεις στον τόπο μας.

Ο εν λόγω καλλιτέχνης βγήκε απο τα σπάργανα της μεταπόλίτευσης την οποία και τραγούδησε με την μουσική του και η οποία ως εναν βαθμό είχε πολιτικοποιηθεί. Η δράση του εν λόγω καλλιτέχνη έχει και συνέχεια και στα τεκτενόμενα των ημερών μας. Ο εν λόγω κυριος είναι ενα σύμβολο και ενα μερος της παλιας εποχής.

Στο Youtube υπάρχει ενα πλήρως αναπαραστατικό τριλεπτο βιντεο-μονταζ με τα γεγονότα στο Ίλιον. Τα σχόλια που ακολουθούν το βίντεο αυτό, αν εξαιρέσουμε τις ύβρεις και το υβριστικό λεξιλόγιο που τα συνοδεύουν, στέλνουν ένα μήνυμα.Και το μήνυμα είναι απλό, οι απλοί πολίτες στην χώρα μας απαιτούν απο τους γνωστούς και διάσημους της χώρας να ειναι ή να γίνουν υπόδειγμα και παράδειγμα για αυτο το οποίο λένε ή τραγουδάνε. Γνωστός ρετρο σάτυρος, που φέρει το μικρό όνομα Τζιμης, έχει διακωμωδίσει τον εν λόγω καλλιτέχνη για την ασυνεπεια του. Η ασυνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων απο οποιονδήποτε διάσημο ή σύμβολο στην χώρα είναι υποκρισία. Και αυτο μεταδίδουν τα περισσότερα μηνύματα σχολιαστών σε σχόλια εφημερίδων και αλλού.

Το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας.

« Άν δεν έχουν να φάνε ψωμί, ας φάνε κεϊκς» φερεται να είπε η εν λόγω βασίλισσα για τους απλούς πολίτες στην χώρα της. Η φράση αυτη ήταν ενα απο τα συστατικά που έφτιαξε το εκρητικό κοκτέϊλ των εξελίξεων που ακολούθησαν στην Γαλλία του 1789.

Εκεί έξω υπάρχει πολύ συσσωρευμένη οργή. Πολλά μιντια, επώνυμοι, διάσημοι αλλα και πολιτικοί στην χώρα μας ονομάζουν και καταδικάζουν τα επεισόδια που συμβαίνουν στην δημόσια ζωή και πιστεύουν οτι έτσι σώθηκε η ημέρα. Άλλοι απο αυτους πάλι, πιστεύουν οτι θα πρέπει να αγνοούν τους «γραφικούς».

«Είστε καλοδεχούμενοι και εσείς που σας αρέσουν τα τραγούδια και εσείς που δεν σας αρέσουν» απάντησε ο καλλιτέχνης στο Ίλιον στο κοινό που κάλυψε με τα «ου» την μουσική του, πυροδοτώντας ετσι τις πιο ακραίες συμπεριφορές που ακολούθησαν. Λες και η αποδοκιμασία είχει να κάνει με την ποιότητα της μουσικής του ερμηνείας.

Σε κατάσταση Άρνησης. Δυστυχώς,πολλοί πολιτικοί,επιφανείς αλλα και διάσημοι στην χώρα εκτος του οτι δεν προσέχουν να δείξουν και να αποτελέσουν το υπόδειγμα και παράδειγμα με λόγια και πράξεις, με δηλώσεις τους ή με την στάση τους δείχνουν σαν να μην έχουν καταλάβει οτι τα χρόνια της ασωτίας και τα συγχωροχάρτια στην δημόσια ζωή έχουν τελειώσει.

«Δεν αρκει να είσαι η γυναίκα του Καίσαρα, πρέπει να φέρεσαι και σαν η γυναίκα του Καίσαρα» λέει μια φράση. Οι πολιτικοί και όλοι αυτοι της δημόσιας ζωής μας θα πρέπει να καταλάβουν οτι πολυς κοσμος υποφερει εκει έξω και καλώς θα κάνουν να προσαρμοστούν και οι ίδιοι στις συνθήκες. Να αρχίσουν να είναι το μέτρο και το καλό υπόδειγμα προς παράδειγμα και να υπάρχει αλληλουχία στον λόγο και στις πράξεις τους. Αυτο θα ειναι μια καλη αρχη για να μπει ενα τέλος στα ασχημα γεγονοτα που συμβαινουν στην δημοσια ζωη.

 

Advertisements
Categories: Hellas
%d bloggers like this: