Home > Hellas > Το σενάριο Κομπαγιάσι-Μαρου.

Το σενάριο Κομπαγιάσι-Μαρου.

February 23, 2012

 

Μετα απο ενα μικρο διάλειμμα ειμαστε και πάλι πίσω. Εν τω μεταξυ έχουν συμβεί παρα πολλά στο ενδιάμεσο και οι συζητήσεις στα μέντια και στο ιντερνετ δίνουν και παίρνουν αναφορικά με την πορεία της χώρας.

Μεσα στην τόση μεγάλη κακοφωνία των μεντια, για εναν απλο παρατηρητή, η εξαγωγή ενος λογικού συμπεράσματος είναι σχεδόν αδύνατη.

Που βρισκόμαστε; Που πάμε; Ποιές ειναι οι πιθανές δυνατές επιλογές που έχουμε στην διάθεση μας; Έχουμε κάνει πραγματικά τις σωστές επιλογές για την χώρα;  Είχαμε την επιλογή ή την λύση και απλά την αφήσαμε; Και, το πιο βασικό ερώτημα κατα την άποψη μας ειναι, τι μπορούμε να κάνουμε για να βγάλουμε την χώρα απο την κρίση;

Αυτα τα ερωτήματα απασχολούν καθε λογικό και σκεπτόμενο άνθρωπο στην χώρα μας. Εμείς θα δώσουμε με μια παρα πολύ απλή περιγραφή την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.

Φευγαλέα πριν απο ημέρες διαβάσαμε απο καθαρή τύχη για το σενάριο Κομπαγιάσι-Μαρου, και το οποίο κατα την άποψη μας περιγράφει κατα τον καλύτερο τρόπο την θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Το σενάριο Κομπαγιάσι-Μάρου ειναι μερος της λογοτεχνίας της γνωστής τηλεοπτικής σειράς Σταρ-Τρεκ . Το κακόφημο Κομπαγιάσι-Μαρου σενάριο, που ειναι ένα σεναριο χωρίς νίκη ή χωρίς λύση, ειναι μέρος της εκπαίδευσης των δόκιμων της Ακαδημίας του Σταρ-Τρεκ και το οποίο χρησιμεύει για την αξιολόγηση της πειθαρχίας, του χαρακτήρα και των διοικητικών ικανοτήτων όλων των δοκιμων καθως βρισκονται αντιμέτωποι με μια δυσκολη κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα ή οι διαθέσιμες επιλογές στο σενάριο οδηγούν σε μια έκβαση χωρίς νίκη και πάντα με απώλειες.

Και αυτο ακριβώς συμβαίνει μα την χώρα μας και με εμας, καθως αυτην την στιγμή είμαστε παγιδευμένοι σε ενα Κομπαγιάσι-Μαρου σεναριο όπου οι διαθέσιμες επιλογές και λύσεις στο πρόβλημα της κρίσης είναι η μια χειρότερη απο την άλλη. Δυστυχώς, όπως ακριβώς στο Κομπαγιάσι-Μαρου σενάριο, καμία απο τις διαθέσιμες επιλογές δεν είναι χωρίς πόνο και απώλειες. Και όπως οι δόκιμοι της Ακαδημίας έτσι ακριβώς και εμεις βρισκόμαστε εν μέσω ενος τεστ στο οποίο δοκιμάζονται και οι ικανότητες μας αλλα και η επιδεξιότητα μας να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών αλλα και του τεστ.

Να πτωχεύσουμε μένοντας στο Ευρώ; Να πτωχεύσουμε και να επιστρέψουμε στην Δραχμή; Να συνεχίσουμε τον δρόμο που ακολουθούμε; Να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό; Να εγερθούμε κατα κάποιων εταίρων στην Ευρωζώνη;

Αυτα τα ερωτήματα συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να αλέθονται στον μύλο των απανταχού συζητήσεων. Κατα την άποψη μας, οι πολιτικοί μας ναι μεν μπορεί να ειναι παρα πολλά πράγματα, αλλα κουτοί δεν είναι . Άν υπήρχε ευκολότερη οδός και λύση στο πρόβλημα μας θα την είχαν κιόλας ακολουθήσει. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και η ΤτΕ έχουν το War-Book τους,το οποίο αναπροσαρμόζεται στις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές συνιστώσες στην Ευρωζώνη και πράττουν δεόντως.Αυτη είναι η τελική εντύπωση που μας απομένει στο τέλος.

Τελικά, μπορεί να νικηθεί το Κομπαγιάσι-Μαρου σενάριο; Υπάρχει τρόπος εξόδου με μια φαεινή λύση απο ενα τετοιο σενάριο; Η απάντηση ειναι ναί. Ο γνωστός σε όλους μας κυβερνήτης Κερκ νίκησε στο Κομπαγιάσι-Μαρου σεναριο αλλάζοντας τις παραμέτρους στον προσομοιωτή, απαντώντας με  « Δεν πιστεύω στο σενάριο χωρίς νίκη » και μάλιστα είχε βραβευθεί με έπαινο για την «προτότυπη σκέψη» του.

Εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι και πιστεύουμε οτι κάποιος Έλληνας ή ξένος πολιτικός ή οικονομολόγος, όπως ο κυβερνήτης Κερκ, θα βρει τον τρόπο και την ιδέα για το πώς να νικηθεί το δικό μας Κομπαγιάσι-Μαρου σενάριο στο οποίο πρωταγωνιστούμε.

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: