Home > Hellas > Το Κράτος – Η μεγαλύτερη Δύναμη στον κόσμο.

Το Κράτος – Η μεγαλύτερη Δύναμη στον κόσμο.

December 4, 2011

Ενώ το Χρήμα είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη στον κόσμο, μια ακομη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο είναι το κράτος. Το Κράτος ειναι η  συλλογική προσπάθεια μιας κοινωνίας η οποία εξυπηρετεί και αποσκοπεί να εκπληρώσει πολλαπλούς στόχους, σκοπούς, λειτουργίες  και προσδοκίες.

Και επειδή το Κράτος είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας των ατόμων μιας κοινωνίας για αυτον τον λογο ειναι και η μεγαλύτερη Δύναμη στον κόσμο. Το αποκορύφωμα και το μεταίχμιο των ανθρώπινων κοινωνιών πουθενα και με κανενα τρόπο δεν εκδηλώνεται καλύτερα όσο ακριβώς με την ίδρυση και λειτουργια ενος Κράτους.

Η γλώσσα μας, η ελληνική,  περιέχει μια σειρά απο λέξεις και εκφράσεις η σημασία των οποίων μπορεί να έχει φθαρεί ή να μην είναι πλέον αλυσοδομένες  με την πρωταρχική τους σημασία,αλλα υπαρχουν και συνεχίζουμε να τις κάνουμε χρήση και αυτο ειναι καλό γιατι μας προσφέρουν το έδαφος για επιστροφή στις ρίζες. Σε ένα ισχυρό Κράτος.

Οι εκφράσεις π.χ. Αυτός είναι Κράτος, αυτος Κρατάει απο καλη καταγωγή, Κράτα γερά, Κρατήσου, Κράταμε, Κρατάω κτλ όλες μας όλες αυτες οι λέξεις και οι εκφράσεις πηγάζουν και προσπαθούν να συνδέσουν την ιδιότητα και την κατάσταση κάποιου/-ων με κάτι το οποίο ειναι η πηγή και η ενσωμάτωση της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο. Το κράτος.

Η Αθήνα και η Σπάρτη,κάποτε, ήταν οι μεγαλύτερες υπερδυνάμεις στον κόσμο γιατι είχαν ισχυρά κράτη. Κατόπιν ακολούθησε η Ρώμη μέχρι που φτάσαμε στα σημερινά μοντέρνα κράτη.

Το ερώτημα τώρα είναι, γιατι ένα κράτος ειναι πιο ισχυρό απο το άλλο ή γιατι ένα κράτος π.χ. λειτουργεί καλύτερα απο κάποιο άλλο; Εδω, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε οτι το Κράτος ξεκινά όχι μόνον απο τους πολλούς αλλα και απο την μονάδα, απο τον καθένα μας. Σε ενα Κράτος ζεί,εργάζεται και εκδηλώνεται  ο καθένας αλλα και το σύνολο. Στην ουσία δουλεύουμε όλοι μαζί και το αποτέλεσμα της ατομικής και συλλογικής (συν-)εργασίας ειναι το Κράτος που έχουμε.

Όλοι μας προσφέρουμε και αμοιβόμαστε των προσπαθειών μας αλλα και ο καθένας καλείται να παίξει ένα ρόλο. Οι σκουπιδιάρηδες, οι γιατροί, οι εργατοτεχνίτες, οι οδοκαθαριστές, οι αγρότες, οι εργάτες, οι καθηγητές κτλ όλοι τους και ο καθένας παίζουν ο καθένας έναν μεγάλο ρόλο στην λειτουργία και την ποιότητα του Κράτους που ζούμε. Το Κράτος δεν ξεκινά απο τα πολιτικά γραφεία ή απο τα κλειστά γραφεία κάποιων Δημοσίων Υπηρεσιών. Το Κράτος ξεκινά πρώτα απο Εμένα και απο Εσένα, απο τον Καθένα μας.

Τα ιστορικά καταγεγραμένα παραδείγματα απο την Ελλάδα του παρελθόντος και απο την μοντέρνα ιστορία άλλων κρατών, όπως επίσης και τα καθημερινά παραδείγματα απο άλλες χώρες επιβεβαιώνουν την πρόταση ότι το Κράτος ξεκινά πρώτα απο το άτομο, τον Πολίτη.

Εαν επιθυμούμε να ζούμε σε καθαρές και όμορφες πόλεις και χωριά, σε ενα κράτος στο οποίο όλα δουλευουν ρολόϊ και το οποίο μας προσφέρει,τότε θα πρέπει να προσφέρουμε και εμείς. Τα πράγματα είναι πολύ απλά,δεν είναι μαθηματικά για υπερδιάνοιες. Δούνει και Λαβείν.

Ότι δώσεις στην κοινωνία σου και στο κράτος σου που ζείς, αυτο θα πάρεις για πληρωμή στο τέλος. Το επιχείρημα αφού οι άλλοι στην προσφορά κάνουν ”σκασιαρχείο” γιατί να προσφέρω εγώ μας οδηγεί στην πτώση.

Παίδευσε τον εαυτό σου να είσαι πάντα ενα επίπεδο, ή αλλιώς ενα Level, παραπάνω απο τους άλλους στο ιδιωτικό σου και στο κοινωνικό σου γίγνεσθαι σαν πολίτης. Πίστεψεμε στο τέλος αμοίβει!

Δύο επιχειρηματίες, ο ενας περιμένει να δουλέψει στην καλή σαιζόν και περιμένει ποτε θα παρει το ΦΠΑ πίσω για να κινηθεί, ο άλλος τρέχει για να δουλεύει και να πυροβολάει οικονομικά 12 μηνες το χρόνο. Ποιός απο τους δύο θα γίνει επιτυχημένος στο τέλος;

Δύο τελειόφοιτοι,  ο ενας περιμένει να βρεί μια δουλειά και συμβιβάζεται με οτι του προσφέρει η Αγορά, ο άλλος συνεχίζει και τρέχει σαν τον δαίμονα για να βρεί τρόπο τις ιδέες του να τις πραγματοποιήσει και να χτυπήσει την παγκόσμια αγορά αλύπητα. Ποιος απο τους δυο θα γινει επιτυχημένος στο τέλος;

Στα μπλοκς, στις εφημερίδες και σε άλλα ΜΜΕ και μέντια μας έχουν κατακλύσει οι Μηδενιστές. Αυτοί μηδενίζουν την Ελλάδα καθε μερα και στιγμή,τον Ελληνα, την χώρα μας και οτι βρούν μπροστά τους.

Εμείς απαντούμε με εργασία,παιδεμό,προσφορά και αναζήτηση νέων ιδεών για να πάμε τον εαυτο μας, την κοινωνία, την χώρα και το κράτος μας στο επόμενο επίπεδο,σε ενα υψηλότερο Level.
United States Treasury Building

Advertisements
Categories: Hellas
%d bloggers like this: