Home > Economy news > Το κραχ της Αργεντινής – Ημέρες Χάους και το μάθημα απο αυτό!

Το κραχ της Αργεντινής – Ημέρες Χάους και το μάθημα απο αυτό!

October 24, 2011

Γιατι  πολλοί Έλληνες επενδυτές και καταθέτες ακόμη και τώρα αγοράζουν Χρυσό; Γιατι πολλοί Έλληνες και άλλοι ανα την Ευρώπη και Αμερική εμπιστεύονται τον Χρυσό αυτην την στιγμή,μολονότι ο χρυσός βρίσκεται πολύ υψηλά;

Οι πολιτικές συνταγές αλλα και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης σε Ευρώπη και Αμερική δεν πείθουν. Τα κρατικά χρέη εκτοξεύονται σε ουράνια επίπεδα μολονότι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί προσπαθούν το αντίθετο με πολιτικές και μεθοδεύσεις οι οποίες δεν απαντούν στον πυρήνα του προβλήματος.

Στην χώρα μας κάποιοι, τους οποίους μπορείτε να ονομάσετε κατ’ επιλογή όπως θέλετε, υποστηρίζουν και παπαγαλίζουν οτι η χώρα θα πρέπει να γράψει την διεθνή κοινότητα στα παλιά της τα παπούτσια και με μια δόση ” λεβεντιάς ” να πει η χώρα ”Δεν Πληρώνω” με το ετσι θέλω. Άλλοι δε, υποστηρίζουν την έξοδο απο το Ευρώ και την επιστροφή της χώρας στην Δραχμή με μια δόση αυθεντικής  ” λεβεντιάς ” που θα δείξει στους ξένους κατάπτιστα ποιος έχει το λέγειν. Εμένα με τρομάζει η ευκολία και η απερισκεψία με την οποία κάποιοι σερβίρουν τα δικά τους  πακέτα ” λύσεων”  για την έξοδο απο την κρίση,ενώ αυτοί οι κάποιοι δεν έχουν καν έναν τίτλο σε οικονομικές σπουδές ούτε καν την εμπειρία και θεωρητική υποδομή στον τρόπο που δουλεύει ο καπιταλισμός και οι μοντέρνες Αγορές . Αλλα την λύση, την έχουν έτοιμη στο τραπέζι και ξέρουν καλύτερα.

Ο καπιταλισμός και οι λανθασμένες επιλογές (πολιτικές & οικονομικές) μπορούν να τιμωρήσουν κατα τον πιο οδυνηρό τρόπο. Ξεκινήστε το παρακάτω βίντεο απο το τρίτο λεπτό για να δείτε πόσο ασχημα τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν και τι είδους περιπέτεια μας περιμένει αν αγνοήσουμε στοιχειώδης οικονομικές αλήθειες.

Το κραχ της Αργεντινής !! Ξεκινήστε το βίντεο απο το 3:00 λεπτό!

 

Στην Αργεντινή έν μέσω μιας νύχτας έφυγε όλο το μεγάλο Καπιτάλ εκτός χώρας , όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί καταθέσεων παγώσαν και το 60% του πληθυσμού της Αργεντινής αφέθηκε στην μοίρα του. Ο τιμάριθμος στους μήνες μετα την πτώχευση στην Αργεντινή έτρεχε στο 40% με αποτέλεσμα οι απλοί άνθρωποι να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε καν τα ημερήσια προ το ζειν, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν μετα το 2001 το Σύστημα Υγείας της Αργεντινής κατέρρευσε και η ανεργία εκτοξεύθηκε σε αστρονομικά επίπεδα. Άνθρωποι πεθαίναν στην Αργεντινή απο ασθένειες που μπορούσαν να γιατρευθούν, αλλα δεν υπήρχε Σύστημα Υγείας να τους βοηθήσει, ενώ στους σκουπιδότοπους γινόταν συνωστισμός απο φτωχούς και πεινασμένους που ψάχναν στα σκουπίδια για μια μπουκιά ψωμί.

Οι εικόνες αυτές και το κραχ της Αργεντινής θα πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά.Μπορούμε και πρέπει να αποφύγουμε μια τέτοια περιπέτεια για την χώρα μας. Η Αργεντινή μετα το κραχ και την πτώχευση της άλλαξε 5 προέδρους σε 3 εβδομάδες, αλλα η φτώχεια και η μιζέρια δεν έφυγαν μαζί με τους προέδρους.

Η κυβέρνηση μας δεν είναι τέλεια, αλλα προσπαθεί να σώσει χαμένο παιχνίδι. Πάρα πολλοί εξυβρίζουν σήμερα το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και δικαίωμα τους. Εαν έχετε γονείς ή συγγενικά πρόσωπα που μεγαλώσαν και ζήσαν τις δεκαετίες του 50 και του 60 ρωτήσετε πως ήταν η ζωή τότε!  Φτώχεια !!

Το μάθημα και το παράδειγμα της Αργεντινής έχει οδηγήσει πολλούς καταθέτες και επενδυτές στον Χρυσό γιατί οι άνθρωποι θέλουν να προστατέψουν την περιουσία τους αλλα και σε περίπτωση που σε Αμερική και Ευρώπη ξαναξυπνήσει το τέρας της Μεγάλης Ύφεσης της εποχής του 30 μόνο όποιος έχει σκληρό ρευστό θα μπορέσει να κινηθεί.

Advertisements
%d bloggers like this: