Home > Economy news > Ένα ρήγμα στην Αγορά.

Ένα ρήγμα στην Αγορά.

August 9, 2011

Στην Αγορά έχει ανοίξει ένα μεγάλο ρήγμα τις τελευταίες 15 ημέρες με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν συγκεκριμένα τμήματα της Αγοράς και να στρέφονται σε συγκεκριμένα προϊόντα/επενδύσεις.

Στο παρακάτω chart εξετάζουμε την απόδοση 4 βασικών κομματιών της αμερικανικής Αγοράς που κατα την γνώμη μου λειτουργούν αντιπροσωπευτικά και για το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών και άλλων διεθνών Αγορών. Οι επενδυτές ,όπως θα δούμε στο chart ,εγκαταλείπουν τις  κλασσικές  επενδύσεις όπως λ.χ. Μετοχές και Πρώτες Ύλες (commodities) και τρέχουν σε επενδύσεις όπως π.χ. ο Χρυσός και τα Ομόλογα.

Στο chart συγκρίνουμε την απόδοση των :

  •  ETF Χρυσού
  • Ομόλογα αμερικανικών τίτλων της Barclays
  • Αμοιβαία Κεφάλαια Πρώτων Υλών (commodities), και
  • Μετοχές, απόδοση S&P 500

 

Όπως φαίνετα καθαρά στο chart, μετα τις 21 Ιουλίου η νευρικότητα στις Αγορές συνέχιζε να μεγαλώνει με την διαμάχη Δημοκρατικών & Ρεπουμπλικανών για το αμερικανικό χρέος. Στο  chart βλέπουμε ήδη απο την 1η Αυγούστου ένα καθαρό ρήγμα στην Αγορά το οποίο μεγάλωνε και μεγάλωνε. Και μετά ακολούθησε η υποβάθμιση της Αμερικής απο την Standard & Poors!

Μετά το σημερινή συνεδρίαση και μεγάλη πτώση στον Dow Jones και σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για γρήγορη επαναφορά σε φυσιολογικούς ρυθμούς και συνθήκες είναι δύσκολο πλέον να μιλήσουμε.

Η ψυχολογία είναι πολύ αρνητική. Οι επιλογές και οι κρυμμένοι άσοι στα μανίκια των πολιτικών και των κεντρικών τραπεζών έχουν σχεδόν τελειώσει και κανείς πλέον δεν φαίνεται να είναι σίγουρος για το τι θα πρέπει να γίνει για να μπεί φρένο στην οικονομική κρίση.

Η απόδοση του Dow Jones στο ίδιο χρονικό διάστημα με το παραπάνω chart θυμίζει όλο και περισσότερο κραχ σε αργή κίνηση, κράχ που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

Πάμε τώρα στην ειδική ανάλυση των charts για τις επόμενες ημέρες !

To see more please enter your password